يكي از اساتيد موسسهي فناوري جورجيا در اتفاقي جالب و تأملبرانگيز، پاسخ به ايميلهاي دانشجويان را به كمك يك روبات هوشمند سپرده است. با ما همراه باشيد.
استاد موسسهي فناوري جورجيا آقاي اشوك گوئل (Ashok Goel) با بهره بردن از هوش مصنوعي، يك روبات هوشمند ساخته است كه بهجاي دستيار استاد (Teacher Assistant) به ايميلهاي ارسالي توسط دانشجويان پاسخ داده است. جالب اينجاست كه هيچيك از دانشجويان متوجه اين موضوع نشدند. اين استاد با انجام اين كار آزمايش تورينگ را با موفقيت پشت سر گذاشته است. آزمايش تورينگ آزموني است كه در آن انسان با يك موجوديت از طريق ارسال و دريافت پيام ارتباط برقرار ميكند. اين آزمون زماني موفقيتآميز است كه انسان با خود فكر كند كه در حال مكالمه با يك انسان است، درحاليكه با يك ربات هوشمند ارتباط برقرار كرده است.
اين استاد دانشگاه اين كار را به كمك يكي از رايانههاي شركت IBM انجام داده است. اين سيستم Jill Watson نام دارد و همين رايانه بود كه به سؤالات دانشجويان پاسخ ميداد. اين رايانه علاوه بر پاسخ دادن سؤالات به دانشجويان، زمان امتحانات را يادآوري ميكرد و همچنين با طرح سؤالاتي در ميانهي هفته از دانشجويان ميخواست كه دربارهي موضوع مطرحشده بحث و گفتوگو كنند. اين دقيقاً همان كاري است كه يك دستيار استاد انجام ميدهد.
آقاي گوئل در اين خصوص گفت كه:
دانشجويان در هر ترم حدود 10 هزار پيام از طريق ايميل براي استاد ارسال ميكنند. پاسخ دادن به اين تعداد سؤال واقعاً كار بسيار زمانبر و طاقتفرسايي است. به همين دليل من به دنبال راهي بودم كه بر اين مشكل چيره شوم. راهحل من استفاده از يك سيستم هوشمند بود كه بتواند به بهترين شكل به سؤالات دانشجويان پاسخ دهد و بهمانند يك دستيار واقعي با آنها ارتباط برقرار كند.
برخي از دانشجويان در اين خصوص گفتند كه تا حدودي به اين موضوع شك كرده بودند كه در حال ارتباط با يك سيستم هوشمند هستند، اما هرگز از اين موضوع اطمينان نداشتند.
خوب است بدانيد كه آزمون ورودي دانشگاههاي ملي در كشور چين، توسط يك برنامهي هوشمند مديريت ميشود.
نظر شما در خصوص اين موج استفاده از هوش مصنوعي و كاربردهاي مختلف آن چيست؟ ديدگاه خود را در قسمت نظرات با ما و ساير كاربران در ميان بگذاريد.