گوشيهاي هوشمند اگرچه امكانات متعددي در اختيار كاربران خود قرار ميدهند اما نگهداري از آنها و در عين حال مواجه شدن آنها با ويروس يا هنگ كردن گوشي مشكلاتي را هم براي كاربران به دنبال دارد.
در ارتباط با ويروسي شدن گوشيهاي تلفن همراه كه موجب ايجاد اختلالات متعدد در كاركرد گوشي ميشود اطلاعات مختلفي برروي سايتهاي اينترنتي منتشر شده است كه بر اساس آن در ابتدا بايد نشانههاي ويروسي شدن را به خاطر سپرد. Restart شدن گوشي، كاهش توان باتري، ارسال پيامك و يا ايجاد تماسهاي ناخواسته با شمارههاي موجود در دفتر تلفن شما، اشغال حافظه داخلي گوشي، هنگ كردن برنامه هاي درحال اجرا و روشن نشدن گوشي و مواردي از اين دست از جمله نشانههايي است كه وقوع يكي از آنها مي تواند مانند زنگ خطري براي گوشي شما باشد.
در بيشتر مواقع، ويروسها روي حافظه داخلي دستگاه نصب ميشوند و به كارت حافظه دستگاه انتقال پيدا نمي كنند. در اين روش بهتر است كه به واسطه برنامه هاي موجود اول از اطلاعات ضروري گوشي همانند دفتر تلفن يك پشتيبان تهيه كرده و در مرحله بعد گوشي را RESET كنيد تا پس از آن حافظه گوشي به حالت اول كارخانه باز گردد.
پس از اين مرحله و با گذاشتن حافظه جانبي داخل گوشي اگر باز هم شرايط قبل پابرجا بود اين بار بايد كارت حافظه را فرمت كنيد.
اما در ارتباط با هنگ كردن گوشيها دلايل ديگري به غير از ويروسها هم دخيل هستند. يكي از بزرگترين مشكلاتي كه منجر به نارضايتي مردم از گوشيهاي تلفن همراه ميشوند پايين بودن اطلاعات مردم هنگام خريد گوشيهاي تلفن همراه است.
به عنوان مثال برخي افراد گوشيهايي با CPU پايين خريداري كرده و اطلاعات فراوان بر روي آن مي ريزند كه همين مساله باعث پايين آمدن سرعت گوشي و هنگ كردن آن ميشود.
البته در برخي موارد خريد گوشيهاي تقلبي و يا برندهاي نامناسب هم مي تواند به اين مشكلات دامن بزند اما در موارد بسياري هنگ كردن گوشيهاي تلفن همراه به بحث استفاده از آنها بازميگردد.
به گفته كارشناسان بسياري افرادي كه از سيستم عامل اندرويد استفاده ميكنند از برنامههايي مانند بازار و غيره استفاده كرده و بازيها و برنامههاي متعددي را برروي گوشيهاي خود نصب مي كنند و در نتيجه مموري آنها پرميشود كه اين مساله سرعت گوشي را به شدت كاهش مي دهد.
علاوه بر اين گاهي برخي گوشيها علاوه بر مموري خود گوشي از رم هم كمك مي گيرند كه در اين موارد مشكل هنگ كردن گوشي مي تواند بيشتر شود. به همين دليل لازم است افراد زماني كه يك گوشي ميخرند دقت داشته باشند كه سرعت CPU آن از چه قرار است و چه قدر حجم آن گوشي براي فعاليت آنها كفايت مي كند.
بر اساس اطلاعات كارشناسان، همچنين پر شدن بيش از حد حافظه گوشي از ديگر عواملي است كه باعث كندي گوشي ميشود. به عنوان مثال اگر يك گوشي دو گيگ حافظه دارد نبايد بيش از ۱٫۵ گيگ آن پر شود چرا كه در غير اين صورت سرعت گوشي به شدت كاهش پيدا مي كند و بر همين اساس برنامهها دير باز شده و فرد مجبور ميشود اطلاعات خود را پاك كرده و يا نسبت به فلش كردن گوشي اقدام كند.
به طور كلي هنگامي كه شما برنامهاي را بر روي سيستمعامل اندرويد نصب ميكنيد، بهطور پيشفرض حافظه داخلي دستگاه براي ذخيرهسازي انتخاب ميشود به هميندليل احتمال اين وجود دارد كه هنگام نصب برنامههاي جديد با مشكل فضاي ذخيرهسازي مواجه شويد، اما با انتقال بخشي از دادهها بر روي مموري كارت اين مشكل تاحد قابل توجهي قابل كنترل خواهد بود.