سه شنبه ۱۸ اسفند ۹۴ ۰۹:۵۸
۳۸ بازديد
اگرچه قطعي اينترنت در نگاه اول امري ساده به نظر مي رسد اما در دنياي امروزي تصور يك روز بدون اينترنت بسيار دشوار است.
جوري به دنياي مجازي عادت كرده ايم كه يك روز هم نمي توانيم آن را رها كنيم. اگر يك روز بسته ي اينترنتي ما به پايان برسد سرگردان و بي حوصله به نظر مي رسيم و نهايت تلاشمان را مي كنيم، تا به اينترنت و دنياي مجازي دسترسي داشته باشيم. حال فكر كنيم اگر اينترنت از بين برود چه اتفاقي خواهد افتاد؟
بايد توجه داشته باشيم كه در صورتي كه اينترنت براي مدت كوتاهي، يك يا چند روز، قطع شده باشد، مردم مي توانند مشكلات را تحمل كرده تا همه چيز به شرايط عادي برگردد اما اگر قطع سراسري اينترنت براي مدت زمان طولاني ادامه پيدا كرده، بنزين به پمپ بنزين ها نرسيده و كاميون ها سوخت كافي براي رساندن مواد غذايي به سوپر ماركت ها نداشته باشند، با يك فاجعه ي بزرگ روبرو خواهيم شد.
بعضي از افراد فكر مي كنند نهايت دسترسي آنها به شبكه هاي اجتماعي بسته مي شود يا نمي توانند در اينترنت جستو جو كنند و اما اين باور اشتباه است.
آشوب و به هم ريختگي در خيابان ها به دليل از كار افتادن چراغ هاي راهنمايي و رانندگي، درگيري مردم در صف پمپ بنزين ها به دليل از كار افتادن دستگاه ها و قفسه هاي خالي و پنجره هاي شكسته شده ي فروشگاه هاي زنجيره اي كه سيستم هاي امنيتي آن ها و همچنين صندوق هايشان با استفاده از اينترنت كار مي كنند، تنها بخشي از فاجعه اي است كه در صورت قطع شدن اتصال اينترنت با آن روبرو خواهيم شد.
مشكل اساسي ديگري كه مي تواند در زمان قطع شدن اينترنت، يك اختلال مهم و اساسي در زندگي انسان ها ايجاد كند، قطع شدن ارتباط چراغ هاي راهنمايي و رانندگي با مراكز كنترل ترافيك است. البته در چنين شرايطي، مردم مي توانند با كمك يكديگر و احترام به حقوق ديگران، از ايجاد يك فاجعه ي ترافيكي جلوگيري كنند.
در كنار مشكلاتي كه براي بانك ها، فروشگاه هاي بزرگ و حمل و نقل شهري ايجاد مي شود، مي توان به قطع شدن ارتباط مردم با شبكه هاي اجتماعي اشاره كرد. شايد اين موضوع، در ابتدا و در مقايسه با مشكلاتي كه پيش از اين مطرح كرده ايم، كمي خنده دار و مسخره به نظر بيايد اما تنها كافي است به اين نكته فكر كنيم كه چند درصد از مردم دنيا براي ارتباط با خانواده و دوستان خود از شبكه هاي اجتماعي استفاده مي كنند. در حقيقت در زمان قطع اينترنت، اين افراد تمام راه هاي تماس خود با خانواده، دوستان و همكارانشان را از دست مي دهند.
يكي از مهمترين مواردي كه بايد به آن اشاره كرد اين است كه بسياري از ما، اطلاعات مهم، قرار ها، يادآوري ها، تقويم كار هاي روزانه و فايل هاي مورد نيازمان را بر روي اينترنت قرار مي دهيم و عادت كرده ايم كه براي پيدا كردن هر چيز، از موتور هاي جستجوي آنلاين استفاده كنيم. در چنين شرايطي است كه دسترسي نداشتن به اينترنت، يك فاجعه ي اجتماعي و فرهنگي خواهد بود.
برقراري تماس در شرايط اضطراري
در صورت قطع چند روزه ي ارتباطات، يكي از اساسي ترين مشكلاتي كه با آن روبرو خواهيم شد، ناتواني در استفاده از سرويس هاي اضطراري مانند خدمات اورژانس يا آتش نشاني در زمان بروز حوادث طبيعي مانند سيل و زلزله يا خطرات انساني مانند بمب گذاري و حوادث جاده اي و خياباني است. پيش از اين، ارتباطات تلفني و اينترنتي از هم مجزا بوده و در صورت قطع شدن اينترنت، مي توانستيم از خطوط تلفن در شرايط اضطراري استفاده كنيم اما هم اكنون و در شرايطي كه بسياري از سرويس هاي برقراري ارتباط تلفني از خدمات اينترنتي براي ايجاد ارتباط استفاده مي كنند، در صورت قطع اينترنت، ارتباطات تلفني اين سرويس دهنده ها نيز قطع خواهد شد.
البته با اين تصور دنيا نابود نشده است، بايد بدانيم كه قطع شدن اينترنت به اين سادگي ها اتفاق نمي افتد: متخصصان دنياي كامپيوتر و اينترنت اعتقاد دارند كه چنين اتفاقي يك فرض محال است اما همه ي ما مي دانيم كه فرض محال، محال نيست و بنابراين بررسي اين اتفاق نيز كار بيهوده اي نخواهد بود.
روزانه كاربران بيشماري از سراسر دنيا كارهاي خود را از طريق دنياي مجازي (اينترنت) انجام مي دهند و هيچ گاه تصور آن را هم نمي كنند كه اينترنت روزي بسته خواهد شد! آري اينترنت كه هم اكنون از آن استفاده مي كنيد روزي به اتمام خواهد رسيد و اين را مي دانيد هر مبداي يك مقصدي دارد كه اينترنت نيز از اين مبحث مستثني نيست.
اكثر سايت هاي فيس بوك , توييتر , گوگل , آمازون و .. سهام خود را از طريق همين اينترنت دريافت كرده اند كه امروزه بيشترين سهام داران بين شركت هاي اينترنتي شناخته مي شوند و اگر روزي اينترنت از بين رود اين شركت ها نيز در دفتر خود را تخته خواهند كرد!